Sastanak ministra poljoprivrede i koordinatora UN povodom unapređenja projekata zaštite životne sredine

Srbija

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine gospođa Snežana Bogosavljević Bošković razgovarala je 4. decembra 2014. godine sa Stalnim koordinatorom Ujedinjenih nacija i Stalnim predstavnikom UNDP gospođom Irenom Vojackovom Solorano o unapređenju saradnje u oblasti zaštite životne sredine.

Gospođa Bogosavljević Bošković ovom prilikom je istakla da će Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine u narednom periodu imenovati osobe koje će učestvovati u Odborima Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP) kako bi se nastavila realizacija zajedničkih projekata. Ona je dodala i da se do 2030. godine očekuje potpuna implementacija evropskih propisa iz oblasti zaštite životne sredine.

Gospođa Irena Vojackova Solorano izjavila je da se ciljevi Evropske unije i Ujedinjenih nacija u oblasti zaštite životne sredine podudaraju, kao i da je potrebno uspostaviti vremenski okvir za realizaciju projekata iz ove oblasti.

Na sastanku je istaknuto i da je nedavno formiran Nacionalni savet za klimatske promene čiji je zadatak praćenje stanja iz ove oblasti i informisanje Vlade Republike Srbije.

Sandra Jovićević

foto: eko.minpolj.gov.rs