Sastanak ministra Antića i ambasadora Irana

Srbija

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić primio je novoimenovanog ambasadora Islamske Republike Iran – Hoseina Molu Abdolahija (Hossein Molla Abdollahi). Ambasador je izrazio zadovoljstvo što sa ministrom može da razgovara o saradnji u veoma važnim oblastima privrednog razvoja svake zemlje, a posebno o energetici i rudarstvu.

Ambasador Abdolahi naglasio je da je u kratkom periodu od imenovanja u razgovorima sa zvaničnicima Republike Srbije, izražena želja za unapređenjem ekonomske saradnje sa Iranom u oblastima od obostranog interesa, i da smatra da je prioritet saradnja u oblasti nafte, gasa i rudarstva.

On je iskoristio priliku da ministra Antića obavesti da će ove godine biti organizovana poseta ministra inostranih poslova IR Iran, Džavada Zafira. On će u Srbiju doći u pratnji privredne delegacije, u kojoj će biti predstavnici kako privatnog, tako i državnog sektora.

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić istakao je da bi bilo značajno da u privrednoj delegaciji budu upravo predstavnici energetskog sektora, s obzirom na značaj koji Iran ima u toj oblasti.
To bi bila prilika da razgovaramo o zajedničkim projektima i budućem partnerstvu Irana i Srbije u oblasti enrgetike. Pozivam iranske privrednike, biću im domaćin i organizovaću niz sastanaka sa srpskim energetskim kompanijama“, kazao je na sastanku ministar Aleksandar Antić.

Amsador Abdolahi preneo je ministru Antiću poziv iranskog ministra za naftu i gas da poseti Islamsku Republiku Iran, tokom ove godine.

Izvor: mre.gov.rs

V.V.