Sarajevo Business Forum: Upoznajte investicijske potencijale regiona

Vesti | Region

Registracije za učešće na 9. vodećoj poslovno-investicijskoj konferenciji jugoistočne Evrope, Sarajevo Business Forumu 2018. (SBF), koja će se, pod motom „Jedan region, jedna ekonomija“, održati u Sarajevu 25. i 26. aprila još uvek su otvorene.

Foto: SBF

Svake godine sve više gostiju, zainteresovanih za business networking i pronalaženje novih investicijskih prilika u regionu koji broji 30 miliona ljudi, dolazi na ovaj poslovni događaj, kako bi se upoznali sa šansama u BiH, Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji, Crnoj Gori, Albaniji, Makedoniji

Na Sarajevo Business Forumu učestvovaće predstavnici institucija iz regiona, privrednih komora i kompanija, odnosno predstavnici biznisa iz državnog i privatnog sektora te je dvodnevna konferencija izuzetna prilika za kreiranje direktnih kontakata zahvaljujući kojima su, u okviru ranijih susreta na SBF-u, pokrenute brojne uspešne poslovne priče.

– Sarajevo Business Forum povezuje investitore i poslovne ljude iz celog sveta sa biznismenima i kreatorima projekata iz zemalja regiona jugoistočne Evrope. Pozivamo vas da prijavite učešće na vodećoj investicijskoj konferenciji ovog dela sveta, upoznate prednosti rastućeg tržišta i prepoznate potencijale ulaganja u postojeće biznise ili potencijale u pokretanju novih projekata – poziv je uputio Amer Bukvić, predsednik Uprave BBI banke, najavljujući 9. Sarajevo Business Forum.

Foto: SBF

Značajan broj investitora već je prepoznao svoj interes u regionu, koji je prema stopi turističkog rasta jedna od top 10 turističkih destinacija u svetu te su biznise pokrenuli upravo u okviru ove privredne grane. No, osim izuzetnih prirodnih lepota, gde se, u svega nekoliko stotina kilometara protežu planinski masivi, jezera, reke, Jadransko more, gradovi čiji su spomenici pod zaštitom UNESCO-a, region nudi još mnogo različitih prilika za investiranje. Energetika, poljoprivreda, nekretnine, infrastruktura, IT industrija, prehrambena industrija, obrazovanje, finansije, sport, kultura, su segmenti u koje se može ulagati, a upravo iz ovih oblasti, na ovogodišnjoj konferenciji će biti predstavljen niz projekata. S ciljem još obimnijeg i kvalitetnijeg poslovnog umrežavanja, na specijalno kreiranoj online platformi (www.sbf.talkb2b.net) posvećenoj predstavljanju kompanija i projekata moguće je i pre održavanja konferencije upoznati se sa prijavljenim projektima te zakazati direktne B2B sastanke, planirane za održavanje drugog dana 9. Sarajevo Business Foruma.

Registracije za učešće na Sarajevo Business Forumu otvorene su 10 dana do održavanja Foruma, a obavljaju se putem web stranice SBF-a: www.sarajevobusinessforum.com klikom na ikonicu „registration/participant registration“: http://sarajevobusinessforum.com/registration-participant. Organizator SBF-a je Bosna Bank International (BBI) u saradnji s Islamskom razvojnom bankom (IDB). Na prošlogodišnjem Sarajevo Business Forumu prisustvovalo je više od 1.700 ljudi, uključujući i 330 akreditiranih novinara, a održano je više od 300 direktnih susreta poslovnih ljudi i privrednika.