Saradnja USAID i tri lokalne samouprave na polju energetske efikasnosti

Vesti | Srbija | Održivi razvoj

Foto-ilustracija: Pixabay

Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) i gradovi Niš, Čačak i Pančevo potpisali su danas Memorandum o razumevanju u cilju unapređenja efikasnosti njihovih gradskih toplana. Potpisivanju su prisustvovali zamenica gradonačelnika Čačka Milica Dačić, gradonačelnik Niša Darko Bulatović, gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov i pomoćnik direktora USAID Brok Birman.

„Ovo je sjajna prilika da radimo na održivosti u energetskom sektoru, energetska efikasnost pomoći će održivosti kao i kvalitetu usluge koju dobijaju potrošači . To će doprineti poboljšanju grejanja u ova tri grada koji su deo projekta i nadam se da će i druge opštine poželeti da nešto učine na sličan način“, istakao je predstavnik USAID-a.

Gradonačelnik Niša, Darko Bulatović, naglasio je da veruje da će ovo potpisivanje omogućiti dalje korake u projektu unapređenja energetske efikasnosti i da veruje da će kao grad i toplana dati tome puno doprinos u vidu sredstva i podrške.

„Energetska efikasnost i korišćenje alternativnih izvora energije jeste strateško opredeljenje lokalne samouprave, odnosno grada Pančeva, u prilog tome kazuju i sredstva koja smo mi ranije privukli za podizanje kvaliteta sistema daljinskog grejanja i shodno tome ova saradnja sa USAID-om nam daje priliku da i dalje nastavimo u tom pravcu“ , rekao je gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov.

Izvor: Tanjug

Željka Vesić