Saradnja sa NALED-om na reformama u rudarstvu i energetici

Vesti | Srbija

Foto: Vlada Srbije

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa izvršnom direktorkom NALED-a Violetom Jovanović o nastavku saradnje i reformama u energetskom i rudarskom sektoru.

Mihajlović je tom prilikom istakla da je cilj da se sprovedu reforme u pomenutim oblastima i uvedu e-energetika i e-rudarstvo, kako bi se sve procedure učinile elektronskim i omogućila digitalizacija postupaka.

Za to je neophodna izmena zakonske regulative, odnosno menjanje zakona o energetici, o rudarstvu, o efikasnom korišćenju energije, ali i donošenje novog zakona o obnovljivim izvorima energije, objasnila je ona.

Prema njenim rečima, rezultati koji su postignuti na Duing biznis listi o uslovima poslovanja u građevinskom sektoru mogu se napraviti i ovde, zajedničkim radom.

Jovanović je izrazila nadu da će se u Ministarstvu rudarstva i energetike sa novom energijom nadmašiti rezultati koji su ostvareni u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Na sastanku je bilo reči o aktivnostima na unapređenju pozicije Srbije na „Duing biznis listi“ Svetske banke i procedurama neophodnim za smanjenje vremena za dobijanje priključka za električnu energiju, o potrebi za uspostavljanjem bolje i dostupnije energetske infrastrukture, kao i o neophodnim zakonskim procedurama za uvođenje e-energetike i e-rudarstva.

Izvor: Vlada Srbije