Saradnja opštine Bor sa kompanijom Rakita

Vesti | Srbija

 

Foto: Milisav Pajević

Foto: Milisav Pajević

Saradnja opštine Bor sa kompanijom Rakita Exploration, nastavljena je održavanjem sastanka i razmenom informacija o trenutnoj fazi geoloških istraživanja na projektu “Čukaru Peki”, a kome su prisustvovali i predstavnici mesnih zajednica Brestovac, Slatina i Metovnica, sela koja su pod direktnim uticajem projekta budućeg rudnika bakra.

Na sastanku su razmenjene informacije koje se tiču uticaja na putnu infrastrukturu između sela Brestovac i Metovnica, i zaštiti životne sredine, na čemu insistiraju sve strane.

Predsednik opštine Bor, Aleksandar Milikić, rekao je da je opštini Bor potrebno svako novo radno mesto i svaki novi investitor, a pored RTB-a, to je kompanija “Rakita”.

Menadžer za komunikaciju i društveno odgovorno poslovanje u Rakiti, Aleksandar Vulović, kaže da je ta kompanija već pokrenula mere bezbednosti na deonici između dva sela kako bi se postavili ležeći policajci ispred škole kraj koje prolaze kamioni, ali i posekle grane kako kamioni pri transportu ne bi išli sredinom puta.

Kada je reč o zaštiti životne sredine, u narednom periodu biće izrađena procena uticaja na životnu sredinu, dok je u aktuelnoj fazi geoloških istraživanja dobijeno pozitivno mišljenje Zavoda za zaštitu prirode, Zavoda za zaštitu spomenika i Republičke direkcije za vode.

Milisav Pajević