U toku sanacija deponije građevinskog materijala

Vesti | Srbija | Održivi razvoj

Foto: „Komunalac“ Vrbas

Mašine JKP ,,Komunalac’‘ Vrbas nalaze se na deponiji građevinskog materijala u Vrbasu gde se vrši sanacija smetlišta. Uređenje ovog prostora komunalci obavljaju na osnovu rešenja Odeljenja za inspekcijske poslove opštinske uprave Vrbas.

,,Naredna tri dana vršiće se uređivanje građevinske deponije u Vrbasu. Ovo je treća ovogodišnja akcija čišćenja smetlišta namenjenog isključivo za zemlju i građevinski otpad.

Nažalost, svedoci smo da na deponiji postoje i manje količine komunalnog otpada. Apelujemo na građane da ovaj prostor isključivo koriste za građevinski otpad, što je i njegova namena“, kaže poslovođa u PJ ,,Čistoća“ Mladen Pavlović.

Foto: „Komunalac“ Vrbas

Deponija građevinskog materijala smeštena je na kraju Ulice Milivoja Čobanskog u Starom Vrbasu, nadomak nekadašnje fabrike ,,Mepol“ i prostire se na 20 hiljada kvadratnih metara. Poslednjih godina ovaj deo Vrbasa urbanizovan je i proširen.

Svako ko na ovom prostoru izruči otpad koji nije građevinski, treba da ima na umu da su ovde, pored fabrika i ugostiteljskih objekata, smeštene i stambene kuće i bašte meštana, kao i da u ovom delu naselja odrastaju mališani koji imaju pravo na zdravu životnu sredinu.

Kako bismo sačuvali našu okolinu potrebno je da se svi prema njoj odgovorno ponašamo.