Sanacija ulica i zelenih površina u Kragujevcu

Vesti | Srbija

 

Foto: Milisav Pajević

Foto: Milisav Pajević

Ekipe Javno komunalnog preduzeća „Šumadija“ započele su radove na sanaciji ulica I zelenih površina u Kragujevcu koje su oštećene tokom obilnih kiša.

Najveće probleme imaju žitelji neasfaltiranih ulica pod nagibom u prigradskim naseljima. Najobimniji radovi, kako najavljuju iz Gradske uprave za komunalne i inspekcijske poslove, biće izvedeni u MZ Bresnica gde će nekoliko poprečnih ulica koje se ulivaju u centralnu – Bresnički do, biti nasuto kamenim materijalom. Među prioritetima su Bokokotorska i Bresnička ulica.

Tokom dana u naselju Bresnica, ekipe JKP „Šumadija“; saniraće i oštećenja u ulicama Slobodana Penezića Krcuna i Partizanskoj, koje će takođe biti nasute kamenim materijalom.

Danas se obavljaju i radovi na asfaltiranju udarnih rupa u Cvetojevcu i na Kormanskom putu. U toku su radovi i sanacija staza na potezu oko Velikog parka.

Radnici Javno komunalnog preduzeća „Šumadija“ intenzivno kose i održavaju zelene površine u Spomen parku Šumarice kod Spomenika streljanim đacima i prostoru oko crkve, zatim u naselju Centralana radionica i Palilulskom potoku, kao i na prostoru kod Doma sindikata, Robne kuće Beograd i na Trgu kod Krsta. Pored toga, okopavaju se drvoredi u Glavnoj ulici i Bulevaru Kraljice Marije.

Služba signalizacije JKP „Šumadija“ obeležava horizontalnu signalizaciju u ulicama Kneza Mihaila, Atinskoj i Svetogorskoj. Istovremeno, obavljaju se radovi na popravci i zameni nedostajuće vertikalne signalizacije na svim gradskim saobraćajnicama.
Izlazeći u susret građanima, na državnom putu I B reda u naselju Dragobraća, na pešačkom prelazu kod osnovne škole, postavljen je stacionarni merač brzine, koji je od danas u funkciji.

Milisav Pajević