Sanacija Lemić Brda u Karlovcu je završena

Region | Upravljanje otpadom

“Građani Karlovca i Karlovačke županije od danas više ne moraju da brinu o Lemić Brdu koje je godinama ugrožavalo njihovo zdravlje i okolinu. Završili smo sanaciju jedne od najzagađenijih lokacija u Hrvatskoj za koju su Ministarstvo i Fond za zaštitu okoline i energetsku efikasnost osigurali 100% finansiranje. Reč je o investiciji od 19,3 miliona kuna koja predstavlja ulaganje u očuvanje okoline, a time i veći kvalitet života građana” – izjavio je ministar zaštite okoline i energetike Slaven Dobrović na današnjem obeležavanju završetka sanacije Lemić Brda u Karlovcu.

“Drago mi je da je nakon mnogo, mnogo vremena, saniran problem odlaganja opasnog otpada na Lemić Brdu i da je time razrešena još jedna crna tačka u Hrvatskoj na zadovoljstvo i sigurnost svih naših građana” – kazao je župan Karlovačke županije Ivan Vučić.

Završen je jedan od najvažnijih postupaka spašavanja i očuvanja okoline, a ujedno i zdravlja i kvalitet života naših sugrađana. Ponosni smo što je projekt finansiran sredstvima Evropske unije, što je još jedan u nizu uspeha u povlačenju evropskog novca. Još jednom zahvaljujem svima koji su učestvovali u rešavanju ovog kompleksnog pitanja na uloženom trudu i istrajnom radu na realizaciji projekta” – zaključio je v.d. direktora Fonda za zaštitu okoline i energetsku efikasnost Ljubomir Majdandžić.

Izvor: mzoip.hr

V.Vukajlović