“Samsungova” kolekcija za Smart Home povećava energetsku efikasnost

Svet

rsz_samsung-smart-home

Kompanija “Samsung Electronics Co Ltd” na predstojećem sajmu IFA Consumer Electronics Unlimited koji će se održati u Berlinu od 5. do 10. septembra 2014. godine predstaviće kolekciju proizvoda namenjenu “pametnim” domovima (Smart Home). Ovi proizvodi dizajnirani su sa ciljem da povećaju energetsku efikasnost u  “pametnim” domovima, ali i da obezbede vrhunsku bezbednost korisnicima.

“Samsungovi” uređaji prate potrošnju električne energije u kući, a imaju i mogućnost da obaveste korisnika koliki će mu biti račun. Takođe, postoji mogućnost da se prati potrošnja električne energije na dnevnom ili mesečnom nivou, a korisnik može da uredi koliko električne energije mogu potrošiti pojedini uređaji.

Pomoću glasovne komande korisnici mogu da uključe LED osvetljenje, klima uređaj ili robotski usisivač, a postoji i veliki broj drugih komandi koji će im olakšati život u znatnoj meri.

Osim toga, i bezbednost je na visokom nivou. Kamere i digitalne brave su povezane, pa korisnik može da prati šta se dešava u njegovoj kući dok on nije tu.

Iz kompanije “Samsung Electronics” izjavili su da će svoju ponudu za “pametne” domove proširiti i na ostale proizvođače kućnih uređaja.

Sandra Jovićević

foto:wonderfulengineering.com