Sajam održive arhitekture u Hrvatskoj od 13. do 15. marta

Region

održiva arhitekturaSavez za energetiku Hrvatske i Energo Media Servis organizuje Sajam održive arhitekture, gradnje i uređenja otvorenog tipa „Greenvest: Build“ od 13. do 15. marta ove godine u zagrebačkom „Hypo“ centru.

Pokrovitelji sajma su Ministarstvo energetike, Ministarstvo građevine i prostornog uređenja i Ministarstvo zaštite životne sredine Republike Hrvatske.

Predsednik Republike Hrvatske gospodin Ivo Josipović izjavio je da će ovaj sajam podstaći eko arhitekturu i ugradnju sistema kojima se postiže veća energetska efikasnost.

Ministar zaštite životne sredine gospodin Mihael Zmajlović rekao je da je bitno racionalno koristiti energetske izvore, smanjiti emisiju gasova staklene bašte, ali i jačati svest o zaštiti životne sredine.

Na prvom Sajmu održive arhitekture, gradnje i uređenja otvorenog tipa „Greenvest: Build“ posebna pažnja će biti posvećena izgradnji i uređenju stambenih objekata, pre svega kuća, a prisustvovaće mu predstavnici državnih institucija, investitori, naučnici, istraživači, arhitekte, inženjeri, konsultantske kuće, predstavnici finansijskih institucija i drugi.

S.J.