Sajam Intersolar je veoma posećen i ove godine, a tu su i naši stručnjaci (FOTO)

Vesti | Srbija | Predstavljamo | Solarna

Foto: EP

Ekipa Energetskog portala posetila je Intersolar – najveću međunarodnu izložbu u solarnoj industriji koja se ove godine održava od 31. maja do drugog juna u Minhenu.

Na ovogodišnjem Intersolar sajmu su prisutni svi svetski lideri lideri u ovoj oblasti, a među njima su se našli i predstavnici balkanskih kompanija K2 Systems GmbH i MT-KOMEX – Matjaž Grošelj i Miloš Kostić.

Foto: EP

Vodeća kompanija K2 Systems GmbH na polju proizvodnje montažnih sistema za solarne panele je prisutna na sajmu Intersolar i ove godine. K2 postoji od 2004. godine a do sada njihove konstrukcije nose preko 5GW solarnih panela širom sveta.

Foto: EP

Domaća kompanija MT-KOMEX i K2 System su zajednicki izveli prvi projekat u Srbiji na krovu prvog tržnog centra IKEA u Srbiji, koji se uspešno privodi kraju. Solarna elektrana na ovom ravnom krovu je bio interesantan inženjerski poduhvat sa ukupnom snagom od 340kW.

Foto: EP

– Rukovodstvo u K2 se nada povećanju obima korišćenja sunčeve energije u Srbiji za proizvodnju zelenih kW/h – rekao nam je Matjaž Grošelj.

Foto: EP

Tokom trajanja Intersolar izložbe, predstavljene su brojne inovacije i poboljšanja kako solarnih panela tako i pratećih sistema uključujući i intergraciju baterijskih sistema za skladištenje energije dobijene od sunčevog neakumularnog zračenja.