Sajam energetike i ekologije na Beogradskom sajmu od 13. oktobra

Srbija

energetika_ekologija_sajam

Od 13. do 16. oktobra 2014. godine na Beogradskom sajmu biće održani međunarodni sajmovi energetike i ekologije pod sloganom „Zelena energija“. Međunarodni sajam energetike „Energetika 2014“ održaće se deseti put, dok će se međunarodni sajam ekologije „Ekofair 2014“ održati jedanaesti put.

Na ova dva sajma biće predstavljena berza ekoloških usluga, strategije i projekti za očuvanje životne sredine, održivi razvoj, upravljanje prirodnim resursima, lokalni ekonomski razvoj, obnovljivi izvori energije, energetska efikasnost, upravljanje elektroenergetskim sistemom. Takođe će biti održani seminari, konferencije i stručni skupovi.

Na sajmovima će učestvovati oko 150 izlagača, a veliko interesovanje pokazale su strane kompanije. Sajmu će prisustvovati i „Elektroprivreda Srbije“ sa privrednim društvima, ali i brojna udruženja kao što su Udruženje reciklera Srbije i poslovno udruženje „Elektromašinogradnja“ sa grupom izlagača. Biće održan i Studentski forum u okviru koga će studenti dobiti nagrade za radove iz oblasti energetike.

Pokrovitelji sajma „Ecofair“ i „Energetika“ su Ministarstvo rudarstva i energetike, Republika Srbija i Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine.

Sandra Jovićević

foto: sajam.co.rs