Sadašnjost i potencijali crnogorske energetike

Vesti | Region

 

Foto: Ministarstvo ekonomije

Pod pokroviteljstvom Ministarstva ekonomije a u saradnji sa sa EPCG-om, Rudnikom uglja Pljevlja, CEDIS-om i CGES-om, Biznis Akademija Vijesti je organizovala konferenciju o energetskim potencijalima Crne Gore u hotelu “Hilton”.

– Unapređenje energetike i valorizacija energetskih potencijala su u fokusu Ministarstva ekonomije i Vlade Crne Gore a sve u cilju bržeg održivog rasta crnogorske ekonomije, kazala je ministarka ekonomije, Dragica Sekulić na otvaranju konferencije „Sadašnjost i potencijali crnogorske energetike“.

Kroz tri panel diskusije govorilo se o benefitima koje donosi upotreba obnovljivih izvora energije, odnosu energetike i ekologije, racionalnom korišćenju prirodnih resursa, budućnosti uglja kao i o kvalitetnom i bezbednom snabdevanju električnom energijom i ulaganjima u prenosnu distributivnu mrežu.

Foto: Ministarstvo ekonomije

– Crna Gora kao malo tržište, a kao članica Energetske zajednice još od 2006.godine, pokazala je da se ulažu maksimalni napori za što bolje, sigurnije i kvalitetnije napajanje električnom energijom, naglasila je Sekulić.

Na konferenciji se, kroz izlaganje panelista i aktivno učešće prisutnih, otvorio veliki broj tema i predloga značajnih za oblast energetike čijoj će se realizaciji pristupiti u budućnosti.

– Ministarstvo ekonomije je otvoreno za permanentnu saradnju i komunikaciju kako na temu energetike tako i za sve druge oblasti kojima se bavi, te verujem da će organizovanje ovakvih događaja biti naša buduća praksa, zaključila je ministarka.

Milisav Pajević