RTB napredovao u svakom segmentu ekologije

spaskovski_sumpor-k_1512

Američki eksperti ocenili su da je RTB „Bor“ napredovao u svakom segmentu ekologije, poput tretmana otpadnih voda i smanjenja koncentracije SO2 gasa.

Kako je u izjavi Tanjugu objasnio inženjer gospodin Teri Braun, prema preliminarnoj reviziji operativnih podataka, video je da su ostvarenja danas mnogo bolja nego ranije, te da su postignuti mnogo bolji rezultati po pitanju smanjenja koncentracije SO2 gasa. On je istakao da je sada sve u skladu sa srpskim zakonom i propisima, a da su primećena i vidna poboljšanja u delu tretmana otpadnih voda.

Direktor RTB „Bor“ gospodin Blagoje Spaskovski kaže da topionica danas radi sa boljim parametrima, ali da još uvek ima mesta za par koraka do onih koji su dizajnom postavljeni. Dodao je da je bezbednost radnika podignuta na maksimalan nivo, a od posebne važnosti je i ekološka pobeda koju je RTB postigao. Spaskovski je naglasio da mu je ocena rada postrojenja za tretman otpadnih voda, koju su dali nezavisni inženjeri iz Amerike, posebno važna jer je upravo u tom delu zabeležena najveća ušteda dok se nova topionica gradila.

izvor: tanjug.rs

Sandra Jovićević