RTB „Bor“ dobio tri sertifikata za primenu ISO i OHSAS standarda

Srbija

IMG_7034

Rudarsko-topioničarski basen „Bor“ dobio je krajem prošle nedelje sertifikate ISO 90001 za potvrdu kvaliteta rada, ISO 14001 za zaštitu životne sredine i OHSAS 18001 za zaštitu bezbednosti na radu.

Zamenik generalnog direktora RTB „Bor“ gospođa Mirjana Antić izjavila je da je dobijanje pomenutih sertifikata veoma značajno, kao i da su se tako stvorili uslovi za poboljšanje ukupnih performansi RTB „Bor“.

Direktor kompanije koja je dodelila sertifikate „Lloyd’s Register LRQA“ gospodin Vladimir Ćosović istakao je da je RTB-u „Bor“ dodeljen sertifikat ISO 90001 jer je prepoznat kao kompanija koja proizvodi anodni i katodni bakar, ali i druge proizvode na najvišem nivou. Sertifikat za zaštitu životne sredine dodeljen je zbog potvrde velikog broja parametara iz ove oblasti, dok je sertifikat OHSAS 18001 potvrda da je kompanija svesna rizika sa kojima se zaposleni suočavaju svakog dana i uredila je način upravljanja ovim rizicima kako bi bilo što manje neželjenih događaja.

Predstavnik rukovodstva RTB „Bor“ za integrisane sisteme menadžmenta gospodin Slaviša Buđelan izjavio je da je projekat uvođenja sertifikata nastavak uvođenja integrisanih sistema menadžmenta u novu topionicu i fabriku sumporne kiseline.

Sandra Jovićević

foto: rtb.rs