Rešavanje problema vodosnabdevanja u Ljubinju

Region

b_161104062Preduzeće „Hidrolektrane na Trebišnjici“ HET uradiće u potpunosti projektnu dokumentaciju za rekonstrukciju vodovoda u opštini Ljubinje. Ovo je za za Srnu izjavio Ilija Tamindžija, izvršni direktor za proizvodnju i tehničke poslove u HET-u.

Tamindžija kaže da ovo produzeće ima svoj Projektni biro i kvalitetan kadar, i da bi projekat za vodovod trebalo da bude završen u naredna dva meseca, na zadovoljstvo i HET-a i opštine Ljubinje.

„Na ovaj način želimo da učestvujemo u rešavanju jednog od gorućih problema Ljubinja i nastojaćemo da ovaj posao bude što pre završen kako bi opština mogla da počne realizaciju svojih planova“, rekao je Tamindžija.

Načelnik opštine Ljubinje Darko Krunić Srni je potvrdio da je ovo problem koji je sadašnja vlast nasledila i da nimalo nije lako u letnjim mesecima kada pola grada nema uredno vodosnabdevanje, ističući da je nešto bolja situacija zimi jer je manja potrošnja.

„Rekonstrukcija vodovoda koštala bi oko pet miliona KM koje ćemo da obezbedimo delimično od kreditnih sredstava, a tražićemo i pomoć od Vlade Republike Srpske, pa i od ambasada“, rekao je Krunić i dodao da opština sa malim budžetom ne može mnogo da ulaže u infrastrukturu.

Izvor: srna.rs

V.Vukajlović