Rešava se problem odlaganja animalnog otpada u Malim Radincima kod Rume

Vesti | Srbija

 

Foto: Opština Ruma

Dugogodišnji problem odlaganja animalnog otpada u Malim Radincima blizu je rešenja.

Radovi na izgradnji nove stočne jame u Malim Radincima su počeli, ceo posao finansira Opština Ruma, a stočna jama će pored meštana Radinaca biti dostupna i stanovnicima Žarkovca.

Predsednik Mesne zajednice Mali Radinci Živko Stojković kaže da je problem sa starom stočnom jamom kulminirao pre oko pet, šest meseci, a da je veliku ulogu imalo i nesavesno bacanje uginulih životinja mimo mesta predviđenog za to.

– Pre pet, šest meseci jama je bila puna, a zatim su usledila i brojna nesavesna bacanja uginule stoke oko jame i napravljen je veliki problem. Naišli smo na razumevanje lokalne samouprave koja je obezbedila sredstva za novu jamu, veće površine, koju će koristiti i meštani Malih Radinaca i Žarkovca. Loši vremenski uslovi su donekle odložili radove, ipak, radovi su krenuli i vrlo brzo će biti gotovi, rekao je Stojković i dodao da će i stara stočna jama i dalje biti dostupna meštanima dva sela.

Stara jama je trenutno privremeno zatvorena zbog radova na izgradnji nove jame koja je nekoliko metara udaljena.

– Staru jamu ćemo osposobiti čim se radovi završe. Pošto je to animalni otpad koji vremenom truli i nestaje i stara jama će biti u upotrebi, izjavio je Stojković.

Milisav Pajević