Reorganizacija EPS-a od septembra

Svet

EPS

Vršilac dužnosti direktora Elektroprivrede Srbije gospodin Aleksandar Obradović nedavno je u Majdanpeku izjavio da će početkom septembra početi da se primenjuje nova reorganizaciona šema u skladu sa korporativizacijom ovog preduzeća koja je najavljena početkom godine.

Podsetimo, korporativizacijom EPS-a oko polovine direktora iz ovog preduzeća bi trebalo da bude razrešeno i preraspodeljeno na druga radna mesta u sledećih godinu dana, što će EPS-u doneti dobit od oko 36 miliona evra. Sektori koji će pretrpeti najveću reorganizaciju su IT sektor, pravna služba i služba za odnose sa javnošću.

Vršilac direktora Elektroprivrede Srbije gospodin Aleksandar Obradović izjavio je da je ovom preduzeću potrebno samo 300 direktora, umesto dosadašnjih 600 koliko ih je sada. Dodao je i da će umesto dosadašnjih 13 direkcija i 60 sektora u Beogradu biti formirano 3 direkcije i 37 sektora.

Gospodin Obradović je rekao i da električna energija u septembru neće poskupeti, jer Elektroprivreda Srbije nije još uvek podnela zahtev za promenu cene električne energije.

Inače, prema podacima međunarodne kompanije za osiguranje potraživanja COFACE, Elektroprivreda Srbije našla se među 500 najuspešnijih kompanija u centralnoj Evropi i to na 124. mestu, a reorganizacijom ovog preduzeća povećaće se profitabilnost kompanije.

Sandra Jovićević

foto: EPS