Reorganizacija EPS-a će dovesti do veće efikasnosti u poslovanju

Srbija

EPS

U Beogradu je 12. marta 2015. godine održan uvodni sastanak u vezi projekta „Poboljšanje energetske efikasnosti i produktivnosti u JP EPS“.

Ministar rudarstva i energetike gospodin Aleksandar Antić izjavio je da je ovaj projekat veoma značajan zbog toga što je pred JP „Elektroprivreda Srbije“ zahtevan proces reorganizacije. On je istakao da bi prva faza reorganizacije ovog preduzeća trebalo da bude završena 1. jula 2015. godine, a obuhvataće integraciju svih privrednih društava koja se bave proizvodnjom električne energije i eksploatacijom uglja u jedan pravni subjekt, dok će „EPS Snabdevanje“ nastaviti da funkcioniše kao i do sada. Druga faza će biti završena do 1. jula 2016. godine kada će EPS u potpunosti postati akcionarsko društvo.

Na sastanku su učestvovali i predstavnici međunarodnih finansijskih institucija koji su podržali proces reorganizacije EPS-a, a istaknuto je i da će ovaj projekat dovesti do veće efikasnosti u poslovanju.

Osim ministra rudarstva i energetike, sastanku je prisustvovao i generalni direktor EPS-a gospodin Aleksandar Obradović, stalni predstavnik Međunarodnog monetarnog fonda u Srbiji gospodin Deheng Kim, šef kancelarije Svetske banke u Srbiji gospodin Toni Verheijen, predstavnici Evropske banke za obnovu i razvoj, predstavnici EPS-a, predstavnici Vlade Republike Srbije.

Sandra Jovićević

foto: eps.rs