Reorganizacija EPS-a biće završena do jula 2015. godine

Srbija

aleksandar obradovic

Direktor JP „Elektroprivreda Srbije“ gospodin Aleksandar Obradović u intervjuu za agenciju „Beta“ izjavio je da je Vlada Republike Srbije usvojila plan reorganizacije EPS-a. On je istakao da će do 1. jula 2015. godine sva proizvodna i distributivna preduzeća biti ukinuta kao zavisna i moraće da posluju u okviru EPS-a. Prema njegovim rečima, promene neće biti kod „EPS snabdevanja“.

Gospodin Obradović je dodao da ima u planu da u prvoj polovini godine bude napravljena analiza broja zaposlenih, kao i da će se sve organizacione promene raditi u dogovoru sa sindikatima. On je istakao i da bi do jula 2016. godine EPS trebalo da pređe u akcionarsko društvo.

Direktor EPS-a osvrnuo se i na 2014. godinu koja je prema njegovim rečima bila veoma teška za EPS, pre svega zbog majskih poplava, a zatim i zbog ledenog talasa. Istakao je i da će 2015. godina biti godina investicija u kojoj će početi sa gradnjom blok B3 termoelektrane „Kostolac“, a u planu je i izgradnja solarnog parka i vetroparka u Kostolcu.

Sandra Jovićević

foto: balkanmagazin.net