Rekonstrukcija električnih instalacija u OŠ “Branko Radičević” u Popovcu

 

Foto: sbn.mpn.gov.rs

OŠ “Branko Radičević” u Popovcu kod Paraćina je ove godine, na trećem konkursu Vlade Republike Srbije – Ministarstva pravde, po drugi put školi su dodeljena novčana sredstva po osnovu oportuniteta u iznosu od 1.372.018 dinara, sa pdv- om, za investiciono održavanje zgrade matične škole, odnosno rekonstrukciju električnih instalacija.

– Radovi će krenuti po okončanju procedure javne nabavke i za školu u Popovcu predstavljaju investiciju od velikog značaja zbog obezbeđivanja kvalitetnijih uslova za boravak učenika i zaposlenih, rekla je tim povodom direktorka škole “Branko Radičević”, mr Snežana Cvejić.

Osim toga, iz budžeta Opštine Paraćin izdvojeno je 4,9 miliona dinara (sa pdv-om) za izradu projektno tehničke dokumentacije za izmenu i dopunu projekta energetske sanacije i rekonstrukcije objekata ove škole u Popovcu, Buljanu i Stubici.

 – Reč je o projektu energetske efikasnosti koji je od izuzetne važnosti i za koji je bespovratna sredstva izdvojila Vlada Švajcarske, rekla je direktorka Cvejić.

Ovaj projekat podrazumeva ugradnju termoizolacije i sistema grejanja na gas, kao i zamenu stolarije na sva tri pomenuta školska objekta.

Milisav Pajević

Ovaj tekst je nastao u okviru projekta „Info-energetski Paraćin“ koji je sufinansiran iz budžeta Opštine Paraćin na Javnom pozivu za učešće na opštem konkursu za sufinansiranje projekata radi ostvarivanja javnog interesa u oblasti javnog informisanja u 2018. godini.