Rekonstrukcija vrelovoda u Novom Sadu do kraja septembra

Vesti | Srbija

Zbog radova Novosadske toplane na rekonstrukciji vrelovoda u više delova grada do kraja septembra na snazi će biti izmena režima saobraćaja, kako bi grejna sezona mogla uspešno da počne.

Foto: pixabay

Što se tiče Limana, radovi na rekonstrukciji vrelovodne mreže na Bulevaru oslobođenja, Fruškogorske, Resavske, Ravaničke ulice su u samoj završnici.

U okviru ovih radova zamenjeno je 2.200 metara vrelovodnih cevi i rekonstruisan je vrelovodni priključak za OŠ Jovan Popović.

Na Limanu se još odvijaju radovi na rekonstrukciji dela glavnog voda na Bulevaru Cara Lazara. Radovi se izvode od objekta spratne garaže do Merkatora.

Završetak radova u bloku Ćirpanove, Takovske, Bem Lilike i Ulice Laze Kostića očekuje se 2. septembra, dok će radovi u bloku Sremske, Železničke i Ulice Vase Stajića trajati do 26. septembra.

Iz Toplane apeluju na građane da privedu kraju radove na kućnim instalacijama.

„Ono što je takođe važno, da nam iste te radove odjave, dakle da su radovi završeni kako bismo pri punjenju sistema mogli i te zgrade da napunimo, da nam se ne bi dogodilo što i prethode godine, kada nam se dogodio upravo problem sa kućnim instalacijama“, kaže Ivana Stanimirović, portparolka „Novosadske toplane„.

Nove cevi uskoro će biti položene u rovove, povezane na postojeći vrelovod, funkcionalne i spremne za novu grejnu sezonu, poručuju iz Novosadske Toplane.

Izvor: Izvor: RTV/Ana Bojović

Milisav Pajević