Primena mera energetske efikasnosti u dve škole u Mojkovcu

 

Foto. Ministarstvo ekonomije Crne Gore

Foto. Ministarstvo ekonomije Crne Gore

Osnovna škola „Aleksa Bećo Đilas“ i Srednja mešovita škola „Vuksan Đukić“ u Mojkovcu će, u okviru Projekta primene mera energetske efikasnosti, biti potpuno rekonstruisane u narednih pet meseci, najavila je ministarka ekonomije Crne Gore, Dragica Sekulić.

Ona je u Mojkovcu, sa direktorom kompanije JV „Roaming Montenegro“ Daliborom Milovićem potpisala Ugovor o izvođenju radova, u okviru Projekta primene mera energetske efikasnosti, u OŠ „Aleksa Bećo Đilas“, SMŠ „Vuksan Đukić“ u Mojkovcu i Javnoj ustanovi Zavod „Komanski most“ u Podgorici.
Sekulić je istakla da je Ugovor vredan 2,8 miliona evra, od čega je, kako je pojasnila, za dve škole u Mojkovcu izdvojeno 1,7 miliona.

– Ugovor podrazumeva potpunu rekonstrukciju ova dva školska objekta. To znači da ćemo, u narednih pet meseci, najkasnije, završiti potpunu rekonstrukciju svih građevinskih i arhitektonskih karakteristika ova dva objekta. Zamenićemo fasadu, sisteme grejanja, uraditi sve ostale popravke, sistem rasvete, ugradićemo kotlove na pelet. Verujem, da će ovi objekti biti udobni, ne samo nastavnom osoblju nego, posebno, našim učenicima, koji pohađaju ove dve škole“, navela je Sekulić.

Rekonstrukcija dve škole u Mojkovcu i JU „Komanski most“ u Podgorici realizuje se u okviru „Programa energetske efikasnosti u javnim zgradama“, na osnovu ugovora sa Nemačkom bankom za razvoj vrednosti 31,5 miliona evra i donacije u vrednosti od 4,68 miliona evra.

Milisav Pajević