Rekonstrukcija i dogradnja postrojenja fabrike vode na Cerovića brdu kod Užica

Vesti | Srbija

 

Foto: Grad Užice

Na fabrici vode „Petar Antonijević“ na Cerovića brdu kod Užica uveliko traje druga faza radova na rekonstrukciji i dogradnji postrojenja.

Za ovu fazu radova, koja košta 309,8 miliona dinara, oko 20 miliona dinara obezbedio je Grad Užice iz svog budžeta, a 290 miliona finansira Vlada Republike Srbije preko Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

– U ovoj fazi je predviđena rekonstrukcija svih objekata sa opremom koja se nalazi unutra, a koji su preostali iz prve faze radova, u delu starog taložnika i filterskog postrojenja. Predmet izvođenja su i elektro radovi koji će objediniti kompletan sistem i prve i druge faze i starog sistema u sistem centralnog upravljanja i nadzora nad kompletnim instalacijama od akumulacije Vrutci do izlaska čiste vode ka potrošačima, rekao je Zoran Radibratović tehnički direktor MPP Jedinstvo.

Firma MPP Jedinstvo će po rečima Radibratovića, raditi i rekonstrukciju vodozahvata na akumulaciji Vrutci, odnosno vršiće zamenu kompletne zatvaračnice i rekonstrukciju usisnog dela jednog od tri vodozahvata koji je van funkcije.

Biće kompletno zamenjene i elektroinstalacije i automatika koja će biti povezana sa sistemom na postrojenju na Cerovića brdu, a rok za završetak ovih radova je 3. decembar ove godine.

Milisav Pajević