Rekonstrukcija dela vodovodne mreže u Novom Kneževcu

Vesti

Do 15. aprila trebalo bi da budu završeni radovi na planiranoj rekonstrukciji dela vodovodne mreže u Novom Kneževcu.

Foto: pixabay

Važan infastrukturni projekat realizuje se zahvaljujući podršci Pokrajinske Vlade i Uprave za kapitalna ulaganja, a vrednost  ukupne investicije je 32 miliona dinara.

U Novom Kneževcu u toku su radovi na rekonstrukciji oko četiri kilometra vodovodne mreže.

To je prataktično nastavak važnog infrastrukturnog projekta, pa će zahvaljujući i aktuelnim radovima biti obnovljeno oko 90 procenata vodovodne mreže.

„Rok za završetak radova je 15. april, a izvođači radova potvrdili su da će taj rok biti ispoštovan. Investicija je realizovana zahvaljujući, pre svega, sredstvima koja su obezbeđena iz Pokrajine, tačnije preko Uprave za kapitalna ulaganja. Ukupna vrednost radova je 32 miliona dinara“, kaže Radovan Uverić, predsednik opštine Novi Kneževac.

Stare, dotrajale azbestne cevi biće zamenjene novim, a problemi u vodosnabdevanju, pucanje cevi, gubici na mreži biće prevaziđeni.

„Tako da se nadamo da do takvih problema više neće dolaziti i da će građani biti zadovoljniji. To znači da neće biti prekida u isporuci vod, a rekonstrukcija vodododne mreže omogućiće i kvaliktetnije vodosnabdevanje jer će voda prolaziti novim cevima“, navodi Vesna Krišanov, direktorka JKP „7. Oktobar“ Novi Kneževac.

Novokneževčani se mogu nadati kvalitetnijem vodosnabdevanju, a lokalna samouprava najavljuje radove i u naseljenim mestima.

„Mi imamo još dosta da radimo po naseljenim mestima. Tu mislim na Banatsko Aranđelovo, jer je u tom mestu kompletna mreža stara i imamo velikih problema. Javna nabavkla je raspisana i očekujem da će u vrlo kratkom periodu početi rekonstrukcija kompletne mreže u tom mestu“, ističe Radovan Uverić, predsednik opštine Novi Kneževac.

Rekonstrukcija vodovoda u Đali je završena, a narednih godina tim projektom biiće obuhvaćena i ostala naseljena mesta novokneževačke opštine.

Zbog kvaliteta tla i hemijskopg sastava vode na izvorištima, kao i u većini vojvođanskih mesta, poseban problem za rešavanje i u Novom Kneževcu ostaje kvalitet vode za piće.

Izvor: RTV

Milisav Pajević