Regionalne radionice u okviru projekta „Lokalni razvoj otporan na klimatske promene“

Srbija | Održivi razvoj

U okviru projekta „Lokalni razvoj otporan na klimatske promene“ koji sprovodi Ministarstvo zaštite životne sredine uz podršku Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), održaće se dvodnevne regionalne radionice sa ciljem da se identifikuju inovativne ideje i projekti za unapređenje upravljanja podacima od značaja za borbu protiv klimatskih promena i smanjenje emisija gasova sa efektom staklene bašte (GHG), uz ostvarivanje ekonomskih, društvenih i ekoloških koristi za lokalnu zajednicu.

Regionalni skupovi doprineće uspostavljanju partnerstava između lokalnih samouprava, javnih i privatnih preduzeća, organizacija civilnog društva, naučno-istaživačkih institucija i drugih zainteresovanih strana za borbu protiv klimatskih promena na lokalnom nivou. Tokom radionica biće predstavljeni ciljevi Projekta, faze u njegovom sprovođenju i okvirni kriterijumi za izbor idejnih rešenja u okviru javnih poziva koji će biti objavljeni u novembru 2017. godine.

Radionice će se održati u Kragujevcu od 28. do 29. septembra, u Beogradu od 3. do 4. oktobra, u Nišu od 5. do 6. oktobra i u Kruševcu od 16. do 17. oktobra 2017. godine.

izvor: klimatske promene

Sandra Jovićević