Regionalna sanitarna deponija u Pirotu dobija postrojenje za preradu primarnog otpada

Srbija | Upravljanje otpadom

 

Direktor Regionalne sanitarne deponije u Pirotu gospodin Zoran Stanković u intervjuu za „Večernje novosti“ istakao je da će u 2015. godini ova deponija dobiti postrojenje za preradu primarnog otpada. On je izjavio da je novac za izgradnju ovog postrojenja izdvojen iz sopstvenih sredstava. Kako je istakao, oprema za razvrstavanje otpada košta 21,5 miliona dinara, dok je za izgradnju objekta u kome će biti smeštena neophodno izdvojiti još 12 miliona dinara. Prema njegovim rečima, izgradnja će početi čim vreme to dozvoli.

Photo: Pixabay

Gospodin Stanković je dodao da će izgradnju ovog postrojenja pomoći i Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine koje će izdvojiti oko 9 miliona dinara, dok će Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture ažurirati izdavanje građevinskih dozvola.

On je dodao i da je Regionalna sanitarna deponija u Pirotu pre svega izgrađena sredstvima Evropske unije koja je donirala 4,5 miliona evra, ali da su pomogle i neke opštine. Gospodin Stanković je istakao da ovu deponiju koriste opštine iz okruga u kome se nalazi, ali i Vlasotince, kao i da je nedavno stigao i zahtev iz Knjaževca.

Sandra Jovićević