REC donirao nameštaj OŠ „Dragan Kovačević” u Beogradu

Vesti | Održivi razvoj

 

Foto: REC Kancelarija u Srbiji

Foto: REC Kancelarija u Srbiji

Kancelarijske i konferencijske stolove, stolice, ormare i drugi polovni nameštaj Regionalni centar za životnu sredinu za Centralnu i Istočnu Europu (REC), Kancelarija u Srbiji, donirao je Osnovnoj školi za zaštitu vida „Dragan Kovačević” u Beogradu.

Ovo je druga godina zaredom da Regionalni centar svoj upotrebljiv nameštaj, koji nije neophodan u radu kancelarije, donira ovoj školi za specijalno obrazovanje dece, čime dodatno iskazuje svoju brigu o zajednici i posvećenost principima društveno odgovornog poslovanja.

Poželevši učenicima ove škole srećan početak nove školske godine, v.d. izvršni direktor Regionalnog centra za životnu sredinu,  dr Dejan Komatina, naglasio je da je ovaj vid pomoći najmanji mogući doprinos koji organizacije i privatni sektor mogu da pruže kako bi se deca u boljim uslovima svakodnevno družila i sticala nova znanja.

Ova škola je osnovana 1972. godine kao škola za slabovidu decu, a potom su nju počela da pohađaju i deca sa smetnjama u razvoju. Danas školu „Dragan Kovačević” pohađa više od 150 učenika.

Milisav Pajević