Realizacija 10 projekata u Valjevu

Srbija

djdjokovic-046-e1479822823996-650x433Evropska unija, Savet Evrope, Švajcarska agencija za saradnju i razvoj sa konzorcijumom partnera, Savezno ministarstvo za privrednu saradnju i razvoj Republike Nemačke, Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj i Regionalna razvojna agencija Srbije, kao i ministarstva Vlade Republike Srbije, finansiraju deset značajnih projekata u Valjevu i pružaju ekspertsku podršku u njihovoj realizaciji.

Jedan od značajnijih je i onaj koji je Evropska unija odobrila. U pitanju je projekat „City walk“ u okviru inter-regionalnog Dunavskog transnacionalnog programa. Projekat se realizuje zajedno sa brojnim partnerskim gradovima iz Srednje i Jugoistočne Evrope. Ukupna vrednost sredstava opredeljenih za grad Valjevo iznosi 150.000 evra, od čega je učešće grada 22.500 evra.

Ciljevi ovog projekta su smanjenje emisije štetnih gasova, buke, unapređenje bezbednosti i kvaliteta života, pešačkih zona i staza, urbane mobilnosti, povećanje interesovanja građana za kretanje i očuvanje životne sredine. U okviru ovog projekta grad Valjevo će promovisati nove urbane staze, biće postavljena nova turistička i druga signaliazacija, led bilbordi, a biće organizovane i mnogobrojne aktivnosti i događaji sa ciljem da se poveća svest građana o značaju usvajanja zdravih stilova života i kretanja, kao i o zaštiti životne sredine.

Izvor: valjevo.rs

Vesna Vukajlović