Raspisan konkurs za sufinansiranje projekata udruženja građana iz oblasti zaštite životne sredine

Srbija

ekourb

Pokrajinski sekretarijat za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine AP Vojvodine raspisao je konkurs za sufinansiranje/finansiranje udruženja građana u oblasti zaštite životne sredine.

Kako je navedeno, Pokrajinski sekretarijat će sufinansirati/finansirati projekte koji će promovisati zaštitu životne sredine i konkretne aktivnosti u oblasti zaštite životne sredine, očuvanje i unapređenje prirodnih vrednosti, kao i programe edukacije i podizanje svesti javnosti u oblasti zaštite životne sredine na teritoriji AP Vojvodine.

Na konkursu mogu učestvovati neprofitne organizacije – udruženja građana sa teritorije AP Vojvodine, a koja se bave delatnostima iz oblasti zaštite životne sredine. Zainteresovani mogu konkurisati samo sa jednim projektom, a maksimalni iznos opredeljenih sredstava po projektu je 60 hiljada dinara.

Kriterijumi za dodelu sredstava su nova i kreativna rešenja problema u oblasti zaštite životne sredine, dugoročni uticaj i održivost nakon završetka finansijske podrške, broj učesnika i nosioca projekta, iznos honorara projektnog tima, visina sopstvenog učešća odnosno sredstava iz drugih izvora ukoliko je za izvođenje projekta potrebno učešće ili sufinansiranje iz drugih izvora, medijski publicitet.

Ukupan iznos opredeljenih sredstava po konkursu iznosi 2 miliona dinara, a rok za prijavu je 11. mart 2016. godine. Rok za izvršenje ugovorne obaveze je 1. decembar 2016. godine, a konačan izveštaj se može podneti do 15. decembra 2016. godine.

Više informacija možete pogledati na sledećem linku.

foto: lerindjija.rs