Raspisan konkurs za projekte iz oblasti zaštite životne sredine i održivog razvoja

Srbija

IMG_29022016_103111

Regionalni centar za životnu sredinu (REC) Kancelarija u Srbiji objavio je poziv za dostavljanje prijava za institucionalni grant sviim zainteresovanim organizacijama civilnog društva iz Srbije koje se bave zaštitom životne sredine i održivim razvojem.

Grantovi se dodeljuju u okviru Programa podrške civilnom društvu u Srbiji CSOnnect koji realizuje Regionalni centar za životnu sredinu Kancelarija u Srbiji uz finansijsku podršku Švedske agencije za međunarodni razvoj i saradnju (SIDA). Cilj programa je osnaživanje društva kako bi efikasnije, senzitivnije i na rodno senzitivan način participiralo u procesu donošenja odluka i kreiranja politika u oblasti zaštite životne sredine, aktivno uzelo učešće u procesu evropskih integracija i pratilo sprovođenje politika na lokalnom, regionalnom i nacionalnom nivou.

Program će trajati 3 godine, a organizacijama civilnog društva biće dodeljeno ukupno 800 hiljada evra kroz grantove podeljene u dva poziva od po 400 hiljada evra. Maksimalni iznos pojedinačnog granta iznosi 45 hiljada evra.

Organizacije civilnog društva u prvoj fazi podnose elektronsku prijavu, a u drugoj fazi će biti izabrane organizacije koje će podneti kompletnu dokumentaciju, od kojih će najuspešnije dobiti grantove.

Rok za podnošenje prijave je 14. mart 2016. godine do 13 časova.

Više informacija možete pogledati na sledećem linku.

foto: serbia.rec.org