Raspisan Konkurs za dodelu sredstava za pošumljavanje u 2018. godini

 

Foto: JP Vojvodinašume

Foto: JP Vojvodinašume

Ministarstvo zaštite životne sredine raspisalo je Konkurs za dodelu sredstava Zelenog fonda Republike Srbije za pošumljavanje u 2018. godini.

U cilju povećanja pošumljenosti teritorije Republike Srbije, Ministarstvo zaštite životne sredine opredelilo je 70.000.000,00 dinara.

Navedena sredstva dodeljuju se za nabavku sadnica i izvođenje radova za pošumljavanje zemljišta autohtonim vrstama drveća i žbunja, na zemljištu koje je u nadležnosti jedinica lokalne samouprave – gradovi i opštine, i to za: pošumljavanje degradiranih površina ili površina za koje postoji opasnost od degradacije; pošumljavanje u cilju stvaranja vetrozaštitnih pojaseva; pošumljavanje u zaštićenim područjima na teritoriji jedinice lokalne samouprave; pošumljavanje gradskih šuma, parkova i drugih javnih površina; pošumljavanje autohtonim vrstama u cilju proizvodnje biomase; kao i ostali vidovi pošumljavanja u cilju zaštite životne sredine.

Pravo na podnošenje zahteva za dodelu sredstava imaju jedinice lokalne samouprave, (opštine i gradovi) na teritoriji Republike Srbije, koje ispunjavaju uslove iz člana 2. Uredbe.

Više informacija o Konkurs za dodelu sredstava Zelenog fonda Republike Srbije za pošumljavanje u 2018. godini možete pročitati ovde.

Milisav Pajević