Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine raspisalo konkurs za dodelu podsticajnih sredstava za reciklere

Srbija

ministarstvo-poljoprivrede rtv.rs

Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine Republike Srbije raspisalo je 20. maja 2016. godine konkurs za dodelu podsticajnih sredstava za reciklere za 2016. godinu.

Kako je saopšteno, na konkurs se mogu prijaviti operateri postrojenja za ponovnu upotrebu i iskorišćavanje otpada kao sekundarne sirovine ili za dobijanje energije, ali i proizvođači kesa tregerica za višestruku upotrebu debljih od 20 mikrona.

Predviđeno je da se za ponovnu upotrebu i korišćenje otpadne gume kao sekundarne sirovine dodeljuje 18.390 dinara po toni, za tretman otpadnih guma radi dobijanja enegije 3.606 dinara, za ponovno korišćenje i reciklažu otpadnih ulja dodeljivaće se 10 dinara po kilogramu, a za tretman otpadnih ulja radi dobijanja energije 5 dinara po kilogramu, sem za jestiva ulja. Za ponovnu upotrebu i reciklažu akumulatora, otpadnih startera i industrijskih baterija biće dodeljeno 14,5 dinara po kilogramu, a za korišćenje i reciklažu otpadnih prenosnih startera ili akumulatora 145,5 dinara po kilogramu. Proizvođači kesa tregerica debljine veće od 20 mikrona dobiće 6.010 dinara po toni, dok će se za one koje sadrže biorazgradive materije dodeljivati 8.414 dinara po toni. Za reciklažu električne i elektronske opreme podsticajna sredstva će iznosisti od 13 do 108 dinara po kilogramu.

Konkurs je otvoren do 31. januara 2017. godine.

Više informacija možete pogledati na sledećem linku.

foto: rtv.rs