Raspisan konkurs Mladi su zakon

Srbija

Resurs centar za Zapadnobački, Južnobački i Sremski okrug, Somborski edukativni centar u saradnji sa Kancelarijom za mlade grada Sremske Mitrovice i Bečejskim udruženjem mladih uz finansijsku podršku Ministarstva omladine i sporta, raspisao je poziv za finansiranje projekata u okviru programa Mladi su zakon.

Konkurs je namenjen kreativnim mladim lјudima koji kroz aktivno učešće i volontersko angažovanje žele da u svojoj lokalnoj sredini učestvuju u uređenju javnih prostora, u akcijama zaštite životne sredine, promovišu međugeneracijsku saradnju, razumevanje, toleranciju i jednake šanse za sve mlade, zdrave i bezbedne stilove života, organizuju IKT edukaciju ili promovišu solidarnost i humanost. Predloge projekata mogu uputiti udruženja mladih i neformalne omladinske grupe sastavlјene od najmanje pet članova, kao što su đački ili studentski parlamenti, razne omladinske sekcije i druge grupe mladih sa teritorije Zapadnobačkog, Južnobačkog i Sremskog okruga. Neformalne omladinske grupe moraju imati minimum jednu punoletnu osobu.

Predloženi omladinski volonterski projekti bi trebalo da budu sprovedeni u periodu od 12. avgusta do 31. oktobra 2017. godine. Vrednost projekta može biti od 30.000 do 100.000 dinara. Konkurs će biti otvoren do 18. jula 2017. godine, a najkasnije do 9. avgusta biće objavljeni lista projekata koji će se naći u drugoj konkursnoj fazi, razrade ideje. Finansijska podrška obezbeđena je za najmanje osam najboljih.

izvor: soinfo.org

Sandra Jovićević