Raspisan javni poziv za realizaciju infrastrukturnih projekata na jugu Srbije

Srbija

logo-sr europeanprogress

Razvojni program Evropski progres 15. marta 2016. godine raspisao je konkurs za lokalne infrastrukturne projekte na jugoistoku i jugozapadu Srbije.

Kako je navedeno u konkursnoj dokumentaciji, projekti su podeljeni u dve grupe – projekte socijalne infrastrukture koji se odnose na izgradnju i obnovu objekata zdravstvene i obrazovne zaštite i projekte komunalne infrastrukture koji se odnose na izgradnju komunalne infrastrukture i unapređenje zaštite životne sredine.

Sredstva u iznosu od 1,5 miliona evra po konkursu obezbedile su Vlada Švajcarske i Evropska unija. Za realizaciju projekata u oblasti komunalne infrastrukture i zaštite životne sredine biće izdvojeno između 10 i 200 hiljada evra po projektu, a opštine moraju finansijski učestvovati sa između 10 i 49 odsto sredstava, dok će za projekte iz oblasti socijalne zaštite biti izdvojeno između 30 i 100 hiljada evra po projektu.

Lokalne samouprave mogu dostaviti predloge projekta za obe kategorije, ali sredstva mogu dobiti samo za jedan projekat.

U periodu od 28. marta do 1. aprila 2016. godine predstavnici Evropskog progresa će održati info sesije o ovom javnom pozivu za lokalne samouprave.

Rok za podnošenje dokumentacije je 6. maj 2016. godine.

Više informacija možete pogledati na sledećem linku.

foto> europeanprogres.org