Radovi na sanaciji i uređenju kanalske mreže u Rumi

Vesti | Srbija

 

Foto: Opština Ruma

Počeli su radovi na sanaciji i uređenju kanalske mreže u Rumi.

Na predlog Odeljenja za inspekcijske poslove, radovi će se izvoditi na pet kritičnih lokacija u gradu.

Početak radova na prokopavanju kanala na kraju Ulice 7. vojvođanske udarne brigade obišao je načelnik Opštinske uprave Dušan Ljubišić, zajedno sa predsednikom III Mesne zajednice u Rumi, Aleksandrom Popovićem.

Na uglu Ulice 7. vojvođanske udarne brigade i Jezerske ulice prokopava se kanal za odvođenje atmosferskih voda, dužine 70 metara, dubine dva metra.

Do sada su stanovnici ove ulice imali velikih problema sa atmosferskim vodama, prokopavanjem ovog kanala voda više neće ostajati u ulici, nego će se povlačiti u kanal. Radovi će se, pored ovih u Ulici 7. vojvođanske udarne brigade, obaviti i na još nekoliko lokacija u gradu, rekao je načelnik Ljubišić.

– Prva lokacija je ova na kraju Ulice 7. vojvođanske udarne brigade, druga je ugao Nove i Ulice Dušana Jerkovića, gde takođe postoji problem skupljanja atmosferskih voda. Treća lokacija je u Iriškoj ulici kod Univereksporta, četvrta je u ulici Avgusta Cesarca gde se prokopava novi kanal u dužini od 120 metara.

Peta lokacija je u Partizanskoj ulici, gde imamo zaista dosta pritužbi građana za izlivanje kanalizacione mreže. Za dugoročno rešenje problema u Partizanskoj ulici potrebno je dosta novca. Sada ćemo reagovati da na najbolji mogući način trenutno rešimo problem, a nakon toga ćemo razmotriti mogućnosti da sa većim finansijskim sredstvima krenemo u revitalizaciju mreže u toj ulici, rekao je Ljubišić i dodao da je za ovu godinu obezbeđeno blizu dva miliona dinara za sanaciju i čišćenje kanalske mreže u gradu.

Milisav Pajević