Radovi na mostu u centru Paraćina i zaštita od poplava

Vesti | Srbija | Održivi razvoj

Foto: Wikipedia/Bojana Matić

Zbog radova po projektu „Zaštita Paraćina od velikih voda Crnice“, drumski most u Ulici Kralja Petra Prvog je već mesec dana zatvoren za saobraćaj, koji se za to vreme odvija izmenjenim režimom. Radovi na izgradnji postamenata oko i u samom kolovozu su završeni u roku, međutim, do otvaranja mosta za saobraćaj, preostaje ugradnja metalnih poklopaca preko delova koji će, nakon završetka projekta, ubuduće služiti postavljanju mobilnih sistema odbrane od poplava.

Posle održanog sastanka u Beogradu o intenziviranju radova na svim projektnim deonicama i informacija podizvođača, slovenačke „Nive eko“, kojoj je Austrijska razvojna agencija poverila poslove po projektu „Srbijavoda“ nadležnih za Crnicu, potrebni elementi su nabavljeni i trebalo bi da budu isporučeni i ugrađeni do kraja sledeće nedelje, u opštini Paraćin očekuju da izvođač ispoštuje produženi rok, kako bi saobraćaj u gradu bio normalizovan, uklonjene barijere kojima se sprečava parkiranje i cirkulacija pešaka iz centra u administrativni deo grada i obrnuto.

U Paraćinu je nedavno održana osnivačka Skupština krovne organizacije koja okuplja sve organizacije i pojedince zainteresovane za odbranu reka Srbije i očuvanje prirodnog bogatstva i zdrave životne sredine.

Izvor: Opština Paraćin

Ovaj tekst je nastao u okviru projekta „Paraćin u slici i reči“ koji je sufinansiran iz budžeta Opštine Paraćin na Javnom pozivu za učešće na opštem konkursu za sufinansiranje projekata radi ostvarivanja javnog interesa u oblasti javnog informisanja u 2019. godini.