Radisson Blu Old Mill dobitnik Međunarodne nagrade za arhitekturu

Srbija

radisson_old_mill22Beogradski hotel „Radisson Blu Old Mill“ dobitnik je „Međunarodne nagrade za arhitekturu 2016“ (International Architectural Award 2016) koju dodeljuje „Chicago Athenaeum“ – Muzej za arhitekturu i dizajn i Evropski centar za arhitekturu, umetnički dizajn i urbane studije.

Projekat hotela „Radisson Blu Old MIll“ našao se među 130 dobitnika „Međunarodne nagrade za arhitekturu 2016“ u kategoriji novih stambenih objekata, komercijalnog i institucionalnog razvoja, pejzažne arhitekture i urbanističkih projekata iz 43 zemalje sveta.

„Međunarodna nagrada za arhitekturu 2016“ predstavlja jednu od najprestižnijih programa arhitektonskih nagrada na svetu za odavanje priznanja projektima kao što su: „novi poslovni objekti, urbanistički planovi, privatne rezidencije i nekretnine koje postižu visok standard izvrsnosti u projektovanju, izgradnji, planiranju i održivosti, predstavljajući najbolju praksu u razvoju nekretnina privatnog i javnog sektora, uključujući nove nebodere, korporativne i institucionalne zgrade, komercijalne projekte, mostove, aerodrome, restauraciju i adaptivnu ponovnu upotrebu, projekte društvene zajednice, verske i javne zgrade, i enterijere.“

– Velika je čast da je pored priznanja „World Travel Awards“ za „Vodeći hotel u Srbiji 2016“ koje nam je nedavno uručeno, naš hotel ovog puta priznat i od strane „The Chicago Athenaeum“-a i nalazi se među najboljim arhitektonskim zdanjima sveta – rekla je Gabrijela Ditetova, generalni direktor nagrađenog hotela „Radisson Blu Old Mill“.

– Ova nagrada nas čini veoma ponosnim. Predstavlja veliki podsticaj i podvlači izuzetan rad arhitektonskog studija „Graft GMBH“, kao i celog tima hotela koji se trudi da održi izuzetan nivo usluge, originalan koncept i ispuni očekivanja svih gostiju – poručila je Ditetova.

Hotel „Radisson Blu Old Mill“ pored „Međunarodne nagrada za arhitekturu 2016“ (International Architectural Award 2016) poseduje i nekoliko prestižnih međunarodnih priznanja: dve nagrade na 8. Međunarodnim nagradama za dizajn – prva nagrada za dizajn enterijera u kategoriji „Renoviranje“ i druga nagrada u kategoriji „Commercial“! Hotel je ušao i u finale 11. dodele nagrada za hotelski dizajn (11th Hospitality Design Awards) u kategoriji “Hotel Midscale”, pored 560 projekata koji su konkurisali iz zemalja širom sveta. Tu su i nagrade – Luxury Travel Guide Awards 2016 – Hotel godine, 13th Modern Decoration Award International Media Award 2015, Conventa Trade Show Award (Ljubljana, Slovenija) – 3. mesto u kategoriji biznis hotela i World Travel Awards „Vodeći hotel u Srbiji 2016“.

Izvor: turistickisvet.rs

Vesna Vukajlović