Radionica o energetskoj efikasnosti u Republici Srpskoj

gradskimagazin.rs

Mreža za ekološki prihvatljivu energiju Republike Srpske, Fond za zaštitu životne sredine i Savez opština Republike Srpske organizovali su u Mrkonjić Gradu radionicu o energetskoj efikasnosti za predstavnike opština Republike Srpske koje imaju manje od 20 hiljada stanovnika.

Cilj ove radionice je promocija energetske efikasnosti, ali i motivisanje opština za iskorišćenje obnovljivih izvora energije i povećanje energetske efikasnosti.

Predstavnik Centra za razvoj i podršku iz Tuzle gospodin Ervin Đember izjavio je da je zakonom predviđeno da sve opštine koje imaju više od 20 hiljada stanovnika moraju izraditi akcione planove za oblast energetske efikasnosti. Takođe je dodao da predstavnici lokalnih zajednica sa manje od 20 hiljada stanovnika na ovoj radionici mogu da se upoznaju sa mogućnostima poboljšanja energetske efikasnosti, pre svega u javnim objektima.

Gospodin Đember je istakao da je počela izrada akcionih planova za energetsku efikasnost za opštine Bosanski Petrovac i Čajniče koje imaju manje od 20 hiljada stanovnika, što se realizuje uz pomoć Evropske unije.

Sandra Jovićević

foto: gradskimagazin.rs