Pušten u rad rekonstruisani vodovod u Istočnom Novom Sarajevu

Region

Foto-ilustracija: Pixabay

Predsednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović svečano je pustila u rad rekonstruisani deo vodovoda na lokalitetu Tvrdimića u opštini Istočno Novo Sarajevo koji je vredan 95.000 KM.

Ona je naglasila da je ovaj vodovodni projekat plod saradnje lokalnih vlasti i Vlade Republike Srpske, uključujući i Fond za zaštitu životne sredine i energetske efikasnosti Republike Srpske.

Direktor Fonda za zaštitu životne sredine i energetske efikasnosti Republike Srpske Srđan Todorović najavio je da će Fond, u ime Vlade Republike Srpske, nastaviti da daje podršku realizaciji strateških infrastruktrunih objekta, poput upravljanja otpadom i vodosnabdevanja na području Istočnog Sarajeva.

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo LJubiša Ćosić izrazio je zadovoljstvo realizacijom ovih projekata, te istakao da je njihov cilj poboljšanje života građana ovog dela Republike Srpske.

Direktor Javnog preduzeća Vodovod i kanalizacija Istočno Novo Sarajevo Jovan Katić zahvalio je Vladi Srpske, Fondu i opštini Istočno Sarajevo za podršku realizaciji ovog projekta.

izvor: srna.rs

Sandra Jovićević