Prvi javni poziv za podnošenje zahteva za IPARD projekte

Srbija

Foto: IPARD

Ministarstvo poljoprivrede raspisalo je prvi javni poziv za podnošenje zahteva za odobravanje projekta za IPARD podsticaje za investicije u fizičku imovinu, koje se tiču prerade i marketinga poljoprivrednih proizvoda i proizvoda ribarstva, za nabavku nove opreme.

Predmet javnog poziva su investicije u fizičku imovinu i prihvatljivi troškovi nabavke nove opreme i mehanizacije dati u listi prihvatljivih investicija i troškova za prvi javni poziv za Meru 3.

Obuhvaćeni su sektor mleka i proizvodi od mleka, mesa i proizvoda od mesa, kao i sektor voća i povrća. Visina podsticaja iznosi 50 odsto ukupnih prihvatljivih troškova investicije i dodatnih 10 odsto za investicije u oblasti upravljanja otpadom i otpadnim vodama.

Minimalni iznos podsticaja koje korisnik može da ostvari u svim sektorima je 10.000 evra. Maksimalan iznos podsticaja za sektor mesa i sektor voća i povrća je milion evra, dok je ovaj iznos u sektoru mleka dvostruko veći.

Podnosilac zahteva po ovom javnom pozivu može podneti samo jedan zahtev za odobravanje projekata, koji može da obuhvati jednu ili više prihvatljivih investicija u okviru samo jednog sektora. Rok za podnošenje zahteva je od 27. marta do 28. maja 2018. godine.

Detaljan tekst Javnog poziva, pravilnik i prateći prilozi dostupni su na internet stranici Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede kao i internet stranici Uprave za agrarna plaćanja.

Milisav Pajević