Prvi električni automobili u voznom parku Pošte – u Beogradu, Nišu i Novom Sadu

Mobilnost

Foto: Pošta Srbije

Pet malih dostavnih vozila na električni pogon su odnedavno sastavni deo poštanske flote.

Ovim elektromobilima će se obavljati dostava poštanskih pošiljaka u najužim gradskim jezgrima Beograda, Niša i Novog Sada.

Zbog svojih dimenzija posebno pogoduju vožnji i zaustavljanju u užim gradskim zonama, uskim ulicama i malim prostorima za parkiranje.

Vozila će biti korišćena za specijalizovanu dostavu post-ekspres pošiljaka, paketa, EMS pošiljaka, keš-ekspresa, telegrama i uputnica.

Foto: Pošta Srbija

„Ovo je samo jedna u nizu inovativnih aktivnosti kojima obeležavamo sto osamdesetu godišnjicu Pošte Srbije i ponosni smo što među prvima uvodimo ekološka rešenja i standarde. Osavremenjavanjem i razvojem poštanske mreže i uvođenjem novih tipova tehnoloških vozila, najveća i najrasprostranjenija nacionalna distributivna mreža, jača i u ‘zelenim’ rešenjima. Istovremeno, podiže se dostupnost i kvalitet poštanskog servisa u užim gradskim zonama. Ne zaboravljamo ni ruralna područja za čije nepristupačne terene očekujemo isporuku prvih poštanskih kvadova krajem sledećeg meseca”, istakla je Mira Petrović, v. d. direktora Pošte Srbije.

Nabavkom prvih pet elektromobila, Pošta Srbije nastavlja sa inovacijama svih faza tehnološkog procesa i infrastrukture, a započinje i širu društvenu kampanju za smanjenje emisija štetnih gasova.

Izvor: Pošta