Proslavljeno 10 godina NIS-ovog programa „Zajednici zajedno“

Vesti | Održivi razvoj

 

Foto: Kompanije NIS

Foto: Kompanije NIS

Niš je juče bio u znaku pesme i igre, proslavljajući 10 godina NIS-ovog programa društvene odgovornosti  i veoma uspešnu saradnju ovog grada i kompanije NIS.

Svečanosti koja je ovom prilikom organizovana u zgradi Oficirskog doma u Nišu, prisustvovali su predstavnici Grada Niša, kompanije NIS, kao i mnogobrojni nosioci projekata realizovanih u okviru sradanje.

Darko Bulatović, gradonačelnik Niša, ovom prilikom zahvalio se kompaniji NIS na uspešnoj saradnji u okviru programa „Zajednici zajedno“.

NIS je pomogao brojnim ustanovama, a mnogima je olakšao rad i to na poljima kulture, sporta i obrazovanja. Ono što me posebno raduje je činjenica da nismo samo partneri, već i prijatelji i radujem se što ćemo, siguran sam, i u budućnosti nastaviti našu veoma uspešnu saradnju, rekao je Darko Bulatović, gradonačelnik Niša.

Marija Halar, direktorka Departmana za marketing Bloka Promet kompanije NIS izrazila je zadovoljstvo saradnjom.

– NIS je, do sada, kroz programe društvene odgovornosti u Grad Niš uložio gotovo 60 miliona dinara, ali je za nas mnogo važnije to što smo partnerski sa Gradom radili na unapređenju kvaliteta života građana. Napomenula bih da je Niš i jedan od naših strateških gradova gde imamo 11 benzinskih stanica i gde zapošljavamo više od 270 ljudi. I u narednom periodu nastavićemo da ulažemo u zajednicu, ali i u biznis aktivnosti, istakla je Marija Halar, direktorka Departmana za marketing Bloka Promet kompanije NIS.

Grad Niš je samo jedna od stanica NIS-ovog karavana društvene odgovornosti „Zajednici zajedno“ tokom kojeg predstavnici kompanije obilaze gradove širom Srbije u kojima je NIS podržao brojne projekte koji su poboljšali život građana.

Tako je u toku višegodišnjeg partnerstva NIS-a i grada Niša uspešno realizovano 67 projekata koji su unapredili uslove života i doprineli kulturnom, socijalnom i ekološkom boljitku lokalne zajednice. Neki od tih projekata su otvaranje „Parka znanja“, rekonstrukcija kabineta za Ruski jezik u Gimnaziji „Svetozar Marković“, sanacija Pozorišta lutaka, rekonstukcija i uređenje dečije biblioteke „Stevan Sremac“, opremanje novoizgrađenog dečjeg hemato-onkološkog odeljenja neophodnim medicinskim aparatima, kao i podrška mnogobrojnim sportskim i kulturnim manifestacijama.

Milisav Pajević