Proširenje deponije kod Užica počinje 2017. godine

Srbija | Upravljanje otpadom

17ktkqturbxy8zmdhkmjq5yjgzmdkznwq5nmyxnjzjm2jizjg1n2jimc5qcgvnk5uczqmuamldlqlnadyawsovb9kyl3b1bhnjbxmvturbxy8xzdc0y2i0mtcwntk1mdqznjyyownhymq2mdzmntbmni5wbmchwgaRadovi na proširenju Regionalne deponije Duboko kod Užica počeće na proleće, a njihovim završetkom rok trajanja deponije biće produžen za 10 do 12 godina.

Direktor deponije gospodin Nedeljko Milosavljević izjavio je da projekat predviđa stabilizaciju postojećeg tela deponije koje ugrožava klizište i adaptaciju još 4 hektara za skladištenje otpada. Posao je poveren jednoj italijanskoj firmi koja će uskoro početi sa pripremnim radovima, a na proleće i sa konkretnim poslom. On je naveo da postojeće telo deponije treba stabilizovati, a proširenjem deponije za 4 hektara stvoriće se prostor za novih 580.000 kubika, čime će, prema količinama koje se sada odlažu, deponija Duboko steći kapacitete za skladištenje otpada za najmanje jednu deceniju.

Vrednost investicije je 4,5 miliona evra, od čega je 2,5 miliona evra donirala Švedska razvojna agencija SIDA, a ostatak Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine.

izvor: blic.rs

Sandra Jovićević