Promocijom biciklizma do zaštite životne sredine u Herceg-Novom

next-bike-hn radio jadran

U ponedeljak 8. februara 2016. godine u Herceg-Novom u Crnoj Gori održan je sastanak između predstavnika Agencije za izgradnju i razvoj Herceg-Novog i kompanije „Next-bike Croatia“ koji je bio posvećen razvoju biciklističkih staza i promociji bicikala u opštini Herceg-Novi.

Kako su preneli mediji, Agencija za izgradnju i razvoj Herceg-Novog u saradnji sa Turističkom organizacijom Herceg-Novog ima u planu da postavi turističke info-punktove gde će svi zainteresovani moći da iznajme bicikle. Stanice za iznajmljivanje bicikala mogu se napajati solarnim panelima tako da su u potpunosti nezavisne kada je reč o gradskoj mreži, a mogu se i premeštati po potrebi. Zainteresovani se za korišćenje bicikala prijavljuju putem interneta, mobilnog telefona ili terminala.

Opština Herceg-Novi ima u planu da postavljanjem ovakvih stanica proširi svest građana o zaštiti životne sredine, emisiji gasova sa efektom staklene bašte i održivom razvoju, ali i da podstakne sugrađane na svakodnevnu fizičku aktivnost.

Sandra Jovićević

foto: radiojadran.com