Promocija prirode u okviru Nišvil džez festivala

Srbija

zzs

Zavod za zaštitu prirode Srbije saopštio je da će u okviru Nišvil džez festivala koji se održava od 13. do 16. avgusta u Nišu biti održane i različite akcije koje promovišu očuvanje prirode.

Tako će Zavod za zaštitu prirode imati info pult u okviru koga će posetioci moći da se informišu o zaštićenim područjima i prirodnim lepotama jugoistočne Srbije. Osim toga, biće predstavljeni i Parkovi prirode „Stara planina“ i „Sićevačka klisura“, Specijalni rezervati prirode „Jelašnička klisura“ i „Suva planina“, Predeo izuzetnih odlika „Vlasina“, kao i spomenici prirode „Cerjanska pećina“, „Lalinačka slatina“, „Resavska pećina“, „Lisine“ i „Risovača“.

U okviru festivala biće realizovana i akcija „Zasadi pa se iznenadi“, kao i ekološki program za najmlađe.

Program na info pultu Zavod za zaštitu prirode realizuje u saradnji sa JP „Srbijašume“, ŠG „Niš“, ŠG „Pirot“, Direkcijom za izgradnju grada Niša, JP „Direkcija za građevinsko zemljište i puteve Surdulice“, JP „Resavska pećina“, Narodnim muzejom u Aranđelovcu, ali i sa upravljačima prirodnih dobara koji će bti predstavljeni u okviru festivala, saopšteno je iz Zavoda za zaštitu prirode Srbije.

Sandra Jovićević

foto: skolest.com