Projekat razvoja kurikuluma u oblasti upravljanja otpadom u Nišu

Srbija | Upravljanje otpadom

VTS-3 gradjanin.rs

U ponedeljak 14. decembra 2015. godine na Visokoj tehničkoj školi strukovnih studija u Nišu započeta je realizacija projekta „Razvoj kurikuluma u visokom obrazovanju iz oblasti upravljanja otpadom u saradnji sa javnim i privatnim sektorom“.

Direktor Visoke tehničke škole strukovnih studija u Nišu gospodin Dejan Blaojević izjavio je da je cilj projekta unapređenje oblasti upravljanja otpadom u Srbiji. Dodao je da je kao način rešavanja problema iz ove oblasti prepoznat model uspostavljanja i razvijanja partnerstva između obrazovnih ustanova i privrednih subjekata.

Koordinator projekta gospođa Aleksandra Boričić navela je da je uloga partnera na ovom projektu veoma značajna, jer oni prepoznaju potrebe i probleme tržišta i društva. Kako je istakla, realizacijom projekta trebalo bi da dođe do neophodnog transfera znanja, kompetencija i tehnologija, ali i do razvoja modernih kurikuluma zasnovanih na realnim potrebama za kompetentnom radnom snagom u cilju razvoja društva, regiona i smanjenja siromaštva.

Cilj projekta je akreditovanje studijskih programa na drugom stepenu visokog obrazovanja iz oblasti upravljanja otpadom, unapređenje postojećih studijskih programa iz oblasti zaštite životne sredine i nabavka savremene opreme koja će omogućiti razvoj nove informatičke platforme za praktičnu obuku i učenje iz oblasti upravljanja otpadom.

Projekat će trajati tri godine, a podržan je od strane Evropske komisije kroz program Erasmus+.

Sandra Jovićević

foto: gradjanin.rs