Projekat poboljšanja energetske efikasnosti u obrazovnim ustanovama Crne Gore

Svet

Studentski-dom-Kotor

Sredinom prošle nedelje u studentskom domu „Spasić-Masera“ u Kotoru u Crnoj Gori započeti su radovi na poboljšanju energetske efikasnosti ove ustanove.

U okviru ovog projekta biće postavljeni solarni kolektori na krovu studentskog doma, termoizolacija, zamena kotlova i ostale opreme u kotlarnici, zamena stolarije, postavljanje termoventila.

Iz Ministarstva ekonomije Crne Gore istakli su da se radovi realizuju u okviru programa poboljšanja energetske efikasnosti u javnim zgradama. Pored ovog objekta još sedam objekata uključeno je u projekat poboljšanja energetske efikasnosti.

Projekat rekonstrukcije studentskog doma „Spasić-Masera“ vredan je oko 570 hiljada evra, a trebalo bi da bude završen do kraja godine.

Inače, u toku prošle godine energetska efikasnost poboljšana je u 5 osnovnih škola u Crnoj Gori, a ukupna vrednost ovih projekata iznosila je 2,7 miliona evra.

U toku je i tender za izvođača radova koji će rekonstruisati osam obrazovnih ustanova na teritoriji Crne Gore tako da postanu energetski efikasne.

Sandra Jovićević

foto: skalaradio.com