Projekat „Jadar“ primenjuje nacionalne i svetske ekološke standarde

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan razgovarao je juče sa predstavnicima kompanije Rio Tinto (Rio Sava Exploration d.o.o) koje je predvodila generalna direktorka Marni Finlajson.

Foto: Ministarstvo zaštite životne sredine

Predstavnici „Rio Tinto“ upoznali su ministra sa napretkom u implementaciji projekta „Jadar“, i tom prilikom posebno ukazali na dostignuća kompanije u planiranju smanjenja ekološkog otiska, odnosno uticaja na životnu sredinu, prilagođavanja i ublažavanja posledica klimatskih promena, i ciljevima održivog razvoja, kako u okviru ovog projekta, tako i u svetlu globalnih operacija Rio Tinta.

Ministar Trivan je ukazao da će Ministarstvo zaštite životne sredine dati svoju punu podršku kako bi projekat „Jadar“, koji je od nacionalnog, ali i internacionalnog značaja, bio uspešno realizovan.

On je istakao da je garant uspešnosti saradnje upravo u opredeljenju ove kompanije da u svom poslovanju primenjuje najveće nacionalne i svetske ekološke standarde, i standarde zaštite na radu, saradnje sa lokalnim zajednicama i kvaliteta.

Gospođa Finlajson je naglasila da vizija i posvećenost zaštiti životne sredine koje izražava ministar Trivan predstavljaju veliki podstrek i podršku uspešnoj realizaciji projekta „Jadar“, i naglasila da će „Rio Tinto“ nastaviti sa posvećenim unapređenjem poslovanja radi obezbeđenja zdravije i bezbednije životne sredine.

Na sastanku je potvrđena uspešna zajednička saradnja u primeni dosadašnjih faza projekta „Jadar“, i dogovoren nastavak i intenziviranje saradnje, u cilju daljeg napretka realizacije ovog izuzetno značajnog projekta.

Milisav Pajević